Lieke met CI haarband

Lieke leert horen!

Inmiddels zijn we sinds de eerste afregeling al weer wat weekjes verder. Het doel in deze weken was duidelijk: de CI’s zoveel mogelijk dragen. Dat hebben we dan ook zeker geprobeerd. En wat deed Lieke dat goed zeg. We zijn zo ontzettend trots op haar.

Lieke met haar CI haarband

Sowieso wel hoor, maar je moet het maar even doen: twee apparaatjes op je hoofd, opeens allerlei prikkels met betrekking tot horen. Geluiden waarvan je nog niet wist dat ze bestonden. Ga er maar aan staan.

Reacties zien.

Na de 1e afregeling gaven ze mee: verwacht niets deze eerste week hoor. Het is vooral wennen en ophouden. Dus met die gedachte gingen we de eerste week in. Maar jeetje, wat verbaasde ons meisje ons weer! Ze was al snel aan het zoeken, naar waar geluid vandaan kwam. Wij hebben haar hierin geholpen door te laten zien en aan te wijzen wat het geluid dan was.

Tweede afregeling

Een week later hadden we weer controle. Hierin zouden onze bevindingen van de 1e week gehoord worden, zouden ze de CI’s weer opnieuw afstellen en konden wij weer verder gaan met opbouwen van het leren horen.

Maar ook de audioloog was na deze eerste week erg verbaasd dat het al zo goed ging. Daarom toch maar een testje gedaan, hierin kijken ze op welk niveau Lieke reacties laat zien op geluid. Daarover later meer. Dit ging supergoed. Dus nieuwe instellingen en weer lekker horen.