wereld IBD dag paars lintje awareness

IBD, ik kap ermee! (als dat zou kunnen)

Als mamma moet je doorgaan, altijd maar doorgaan. Ook als je dat even niet meer wil of kan. Even een moment voor jezelf is vaak zo belangrijk. Maar wij mamma’s weten ook dat dit vaak niet lukt…

Extra lastig is het, als je als mamma zelf chronisch ziek bent. Deze mamma heeft sinds 10 jaar de ziekte van Crohn. En vandaag op wereld IBD-dag krijg ik hem weer eens drie keer zo hard om mijn oren.

wereld IBD dag paars lintje awareness

Ik wil graag bruisen van energie, alles kunnen doen wat ik wil (en dat het dan ook lukt), alles met mijn kinderen doen zonder moe te worden en niet altijd verstandig doen.

Verstand en gevoel zijn bij mij al jaren in tweestrijd, in oorlog beter gezegd. Ik ben een gezelligheidsmens. Heb mijn weekenden het liefst zo vol mogelijk gepropt met het doen van leuke dingen en op visite gaan bij vrienden of familie.

Maar soms gaat dat niet. En dan baal ik… heel erg! Ik wil dit niet… ik wil geen Crohn hebben en mijn leven daar door laten beïnvloeden. Ik probeer dat dan ook zo min mogelijk te laten doen hoor, maar soms ontkom je er niet aan. Dan moet je pas op de plaats maken.

Dus terwijl pappa en Eva samen genieten op de racedagen in Zandvoort, zit ik op de bank deze blog te schrijven en te bedenken of het niet beter is om ook een dutje te gaan doen, net als Lieke 😉
Maar ja, dan zal je altijd zien dat ze net wakker wordt. Das altijd… en dus staat mamma aan. Altijd aan.

Lieke en Eva - mijn zusje is doof

Gelukkig ben ik niet alleen. Niet alleen als drukke mamma, niet alleen als vrouw met Crohn en niet alleen in mijn strijd. Samen met de mensen die dicht naast me staan, ga ik elke dag door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *