Het eerste geluid is een feit!

Weet je nog dat we zo’n dikke envelop kregen? Zo’n dikke envelop met de datum van de operatie en allemaal informatie omtrent de operatie en de herstelperiode? Die kregen we daarna nogmaals, maar dan met de afspraken voor de afregelingen van de CI’s.

Afregelingen.

lieke met CI - mijn zusje is doof

Afregeling, het klinkt zo chique. Maar zeker de eerste afspraak ging het er dus om dat ze aan gingen! Wat was ik zenuwachtig en wat vond ik het spannend. Maar eerlijk gezegd: viel het best mee. Zo heftig als het lijkt en als ik het zelf had opgebouwd is het eigenlijk helemaal niet. Wat achteraf dan wel weer een opluchting was.

Tijdens de eerste afregeling (op 18 februari 2019) werden de cochleair implantaten aangezet. Dit gebeurd 1 voor 1. We hadden ons al voorbereid op weer een bak informatie over ons heen. En die kwam ook!

Een berg aan uitleg en accessoires.

De CI’s zitten verpakt in een grote rugtas met allerlei accessoires. En aangezien Lieke twee CI’s heeft, kregen wij twee van deze tassen. Niet normaal wat er allemaal bij zit voor twee van die relatief kleine apparaatjes.

geluid ci blokje duplo

Een heleboel technische computerhandelingen later ging de 1e CI aan. Lieke zou piepjes horen (die hoorden wij niet). En jawel, er kwam reactie!
Ze was met een duploblokje bezig en keek steeds weer naar het blokje elke keer als er een piepje kwam. Dat was zo grappig, maar natuurlijk ook heel mooi om te zien! Na de piepjes ging hij echt aan. Ze zou dan geluid gaan horen, van ons en van alle dingen om haar heen.

Opbouwen

De CI’s gaan nooit gelijk op volle sterkte aan. Sowieso weten ze dan nog niet waar voor, in dit geval, Lieke de grens ligt. Met deze techniek en opbouw heb ik me verder nog niet bemoeid. Maar ik wil me daar zeker nog verder in gaan verdiepen.

In ieder geval staan ze nu aan. En kan de hoorreis van Lieke beginnen.