gehoorscreening

Het begin van de reis (deel 2)

Lieke deed (en doet) het supergoed! Ze dronk goed bij mij en groeide als kool. Na een week stond de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau op de stoep voor de gehoorscreening.

Eva was hier zo doorheen gevlogen, dus deze keer dacht ik ook: dit is een formaliteit. Totdat het wel erg lang duurde voordat ze klaar was. Ik begon zelf steeds onrustiger te worden. En jawel, daar kwam het antwoord: de test is niet geslaagd, ik krijg te weinig respons terug vanuit de oortjes van Lieke.

gehoorscreening

Ik wil nog net niet zeggen dat mijn wereld instortte (dat zou veel later pas volgen) maar heel erg rot voelde ik me wel. Ik bedoel: dan zit je daar, een week na je bevalling, net je kraamtranen achter de rug, vol met hormonen en krijg je dit.

Gelijk ging iedereen (verpleegkundige, kraamverzorgster en later ook de verloskundige die langskwam) in de geruststel-modus. Dit betekent nog niks hoor, er kan best vocht achter de trommelvliezen o.i.d. zitten. Ja leuk, gezegd maar ik moest er wat mee! Een paar dagen later zou ze terugkomen.

Stijf van de zenuwen laat ik haar binnen, helaas gaf deze test hetzelfde resultaat… De volgende stap zou het inplannen van een uitgebreid gehooronderzoek zijn met de locatiemanager van het consultatiebureau. Deze zou de week erna zijn op donderdag…

Helaas kon deze niet doorgaan vanwege nog veel heftigere oorzaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *