herkenningsteken doven en slechthorenden

Een blog beginnen…

Je eerste blogpost op je nieuwe blog… Dat voelt altijd een beetje vreemd. Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd om (weer) een blog te beginnen. Dit keer in eerste instantie een zeer persoonlijk blog. Een blog over de (soms moeilijke) periode waar we gezeten hebben en soms nog wel zitten.  De dingen die we meemaken, de dingen die we nog mee gaan maken…

Maar waarom dan?

Eigenlijk allemaal door de komst van onze jongste dochter.

Lieke is geboren op 13 maart 2018, na een goed verlopen zwangerschap is ze in de nacht van 12 op 13 maart met een (semispoed) geplande keizersnede ter wereld gekomen. Net als haar zus 4 jaar eerder. Wat ik totaal niet verwacht had, want ik was pas 4 april uitgerekend. Maar ja, haar zus kwam ook 4 weken eerder, dus waarom zij niet ;-).

Om een lang verhaal kort te maken (het lange verhaal zal ik een andere keer vertellen), Lieke is doof. 

herkenningsteken doven en slechthorenden

Wat is doof?

De artsen noemen het zeer slechthorend, maar ik heb het idee dat ze pas doof zeggen als er niets meer aan gedaan kan worden. Als je echter geluiden van 100dB niet hoort, dan ben je naar mijn idee echt doof.

Het lijkt zo makkelijk dit nu zo op te schrijven, maar geloof me. Dat is het echt niet. Door de achtbaan van emoties en gebeurtenissen kwam bij mij het idee dit blog te beginnen. Om ten eerste, lekker van mij af te kunnen schrijven en ten tweede, hopelijk, mensen te helpen die hetzelfde meemaken of (helaas) nog gaan meemaken. Een klankbord zijn. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar ik kan wel mijn eigen verhaal en gevoel delen. Hopelijk hebben anderen hier wat aan.

Leuk als je meeleest!

i love you gebarentaal signlanguage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *