phonak sky hoortoestel

De hoortoestellen gaan aan!

De dag brak eindelijk aan dat we Lieke haar hoortoestellen konden gaan ophalen. Deze moesten we dus ophalen bij de audicien. Helaas gingen ze toen nog niet gelijk aan. Dit zou de audioloog namelijk doen. We hadden dan ook op ons hart gedrukt gekregen dat de audicien dit echt NIET mocht doen. Mede door slechte ervaringen vanuit het ziekenhuis. Maar goed, zo kon Lieke eerst goed wennen aan het in hebben van de toestellen.

phonak sky hoortoestel

Wennen aan de hoortoestellen

En zo geschiedde dat Lieke haar hoortoestellen dagelijks in zou hebben om te wennen aan het in hebben. Dat ging best goed. Ze liet ze goed inzitten. Alleen lag ze nog best veel in de box waardoor ze door het bewegen wel snel uitgingen. Maar het viel ons alles mee.

Toen volgde de afspraak bij de audioloog waarbij ze voor het eerst echt aan gingen. Wel op een lage toonhoogte en ze zou er waarschijnlijk nog niet heel veel mee binnenkrijgen. Maar ja, we moesten ergens beginnen.

Hoort ze wat?

Het grote opletten ging beginnen. Want zou ze reageren? Zou ze iets horen? Zou ze schrikken van plotseling geluid?
Ik heb me nog nooit zo onzeker en verdrietig gevoeld als toen. Want nu was het opeens ook aan de buitenkant zichtbaar dat Lieke doof is. En ik wil en wilde zo graag dat ze iets zou gaan horen. Je let dan werkelijk waar op alles. Elk beweginkje en elke reactie kan iets zijn. Maar het laatste wat je wilt is jezelf gek maken. Tel daarbij op dat je echt nog als leek daar elke keer in de wachtkamer zit en de chaos is compleet.

Lieke met hoortoestel

Langzaam maar zeker gingen de hoortoestellen steeds wat harder aan. En daar kwam dus ook uiteindelijk de eerste reactie van Lieke! Op harde geluiden gaf ze reactie. Zo ontzettend gaaf om te zien.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *