audioloog en audicien

De audioloog en audicien

Wat is een audioloog of een audicien? Opeens krijg je te maken met termen en beroepen waar je ergens vaag wel van gehoord had, maar nog nooit mee te maken hebt gehad.

audioloog en audicien

Via de KNO-arts kwamen we bij de audioloog en audicien terecht. Ik dacht in eerste instantie dat dit hetzelfde was. Maar niets bleek minder waar. Om heel eerlijk te zijn heeft het best even geduurd voor ik het verschil wist. Wel weet ik dat de audioloog de gehoortoestellen voorschreef en dat de audicien ze levert. Dat mag/kan de audioloog dan weer niet doen.

Mooi roze is niet lelijk.

Als eerste hadden we een afspraak bij de audioloog. Naar aanleiding van de uitslagen van de BERA-test kwam hij met hoortoestellen in de een na hoogste categorie. De hoortoestellen zouden dan, na levering door de audicien, door hem voor de eerste keer worden ingesteld. Dit zou in een opbouwend schema gaan, zodat Lieke goed kon wennen.

Na een kleine zoektocht op internet kwamen wij bij van Keulen horen & zien terecht. #nospon

Mede doordat zij aangaven gespecialiseerd te zijn in de behandeling van jonge kinderen gingen wij hier naar toe. We werden (en worden) daar erg vriendelijk en goed geholpen. Ook hier kregen we weer een bak informatie over ons heen. Dit was vooral zeer nuttige uitleg, ook qua vergoeding vanuit de zorgverzekering.

phonak sky hoortoestel

Tijdens de eerste afspraak werden er afdrukken van haar oortjes gemaakt, om zo haar hoorstukjes te kunnen maken.

Ook kozen we deze mooie roze kleur voor haar hoortoestellen.

Een wederom spannende tijd, met veel informatie, veel te verwerken en veel emotie.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *